Face the Fear

Studieboeken voor mijn neus

Theetje naast me

Pen en papier bij de hand

NIET STOREN aan mijn deurknop

 

Deze week sloot ik me af en toe op in een kamertje. Dit weekend staat er namelijk een superleuke interessante vervolgcursus op de planning.

Face the Fear genaamd. Je leest het goed Face the Fear, niet gewoon “Kijk je angsten” aan.

 

Het wordt een verdiepingscursus reflexintegratie gegeven in het Engels.

Ik word twee dagen lang ondergedompeld in de Engels termen van reflexintegratie.

Laat ik zeggen, ik zie toch wel een beetje tegenop, tegen dat Engels dan.

 

Engels is niet mijn ding, zal ik eerlijk toegeven.  Op de basisschool kreeg ik het vak Engels niet en op de middelbare school lag mijn voorkeur toch echt meer bij wiskunde en handvaardigheid.

 

Maar oké, als je iets interessant vindt en je wilt iets echt graag, dan zet je je kriebels opzij en ga je ervoor. In mijn geval betekent dit, ik bereid me voor. Deze week heb ik mijn studieboeken reflexintegratie erbij gepakt en heb mijn basiskennis weer opgefrist, zodat ik het in het Engels aardig goed kan volgen. Als de basis goed is dan kan de rest van de informatie erbij.

 

De basis.

Daar kijk ik naar, als ik met je kind aan de slag ga in mijn kindercoach praktijk.

Is de basis goed genoeg ontwikkeld of ontbreekt er een schakel? Zijn de juiste verbindingen aangelegd tussen de hersenhelften en het lichaam. Of is er een ontbrekende schakel.

 

Ik kijk bij de kinderen die langskomen in de praktijk wat hun ontbrekende schakel is. Wat maakt het nou dat het lezen bij je kind niet goed genoeg vooruitgaat? Wat heeft je kind nodig om vooruit te komen?

 

Is het een reflex?

Dat kan dat zomaar een reflex (een automatische reactie) van het lichaam zijn, iets wat je kind onbewust doet. Door bewegingsoefeningen kan je je de reflexen alsnog integreren. Hierdoor zal de basis steviger worden en zal het lichaam van je kind niet meer automatische bewegingen maken. Waardoor je kind zich beter kan concentreren en de schoolprestaties vooruitgaan.

 

Zullen we de reflexen van je kind een stopteken geven?

Het is misschien moeilijk te geloven, maar het kan echt. Je hebt vast al van alles gedaan om je kind vooruit te helpen met lezen. Maar één ding heb je nog niet geprobeerd. Reflexintegratie.

 

Zullen we kijken welke reflexen nog niet zijn uitgedoofd en die je kind in de weg zitten? Na het lezen van de ingevulde vragenlijst en een screening kan ik zien waar de uitdagingen van je kind liggen. Daarna kunnen we samen aan de slag, zodat de reflex uitdooft en je kind er geen last meer van heeft.

 

 

Get ready for school, op die plek sla ik het Engelse boek open.

Even de laatste dingen doorlezen en dan ben ik er ook klaar voor om te horen wat

Gaynor Ralls, die speciaal uit Engeland is overgekomen om de cursus Face the Fear te geven, mij kan leren over reflexen en hun rol in angst en trauma.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.