Herken je dit?

 • Je hebt vannacht weer wakker gelegen en kon niet slapen. Je bent je hersens aan het kraken wat je nu moet doen. Het is je ondertussen wel duidelijk dat er iets moet gebeuren. Je kind klaagt over buikpijn, hoofdpijn en heeft geen zin meer om naar school te gaan. Dat vind je ook logisch. School is namelijk de plek waar je kind elke dag geconfronteerd wordt met dat wat je moeilijk vindt “Lezen”. Wat kan je nog doen.
 • Na een schooldag gaan jullie aan tafel even iets eten en drinken, je vraagt wat ze wil drinken en hoe haar dag is geweest. Maar oh jee, daar gaat ons gezellig momentje. De tikkende tijdbom ontploft……..ze is boos en verdrietig tegelijk het lezen lukte vandaag weer niet. Alle frustratie van die dag komt eruit. Het is zo naar om je kind zo verdrietig te zien. Het doet pijn in je hart, maar je hebt geen idee meer hoe je het makkelijker voor haar kan maken.
 • Ik kan het niet, ik haat lezen, lezen is stom!” dit soort uitspraken komen steeds vaker uit de mond van je kind. Je vindt dit heel erg om te horen, maar als moeder weet je niet meer zo goed hoe je je kind het vertrouwen kunt geven dan het goed gaat komen.
 • Je gek wordt van die onrust in het lichaam van je kind. Ze kan niet stilzitten bij het lezen, de concentratie is laag, geen momentje rust.
 • Je bent er klaar mee om op de juffenstoel te zitten. Je bent geen juf. Je wilt geen juf zijn. Je wil thuis gewoon haar moeder zijn. Je wilt rust en geen geruzie meer over het oefenen. Maar het belangrijkste is een blij en ontspannen kind die weer zin heeft om nieuwe dingen leren.

Dit is mogelijk met het traject “van Top tot Teen”

 

Het is namelijk tijd om het anders te gaan doen.

Tijd om anders te gaan kijken naar het leesprobleem.

 

Ik ben er voor jouw kind om te kijken waarom het lezen niet vanzelf gaat. Leesproblemen kunnen namelijk ontstaan door verschillende redenen.

 

Is er soms onrust in het lichaam?

Werken de ogen wel goed samen?

Werken de hersenhelften wel goed samen?

Zijn er nog primaire reflexen actief?

Is er soms een andere reden?

 


Het 1 op 1 traject “van Top tot Teen” bestaat uit:

 

 • Een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten (online of live); als we samen verder gaan, stuur ik je een vragenlijst die je voor het intakegesprek ingevuld naar mij terugstuurt.
 • Intakegesprek, hier bespreken we de ingevulde vragenlijst en kijken we naar de hulpvraag. Daarnaast gaan we de vervolgsessies alvast inplannen. Dat is zowel voor jou, als voor mij, fijn om te weten wanneer we elkaar weer zien.
 • 6 Vervolgsessies (duur 60 min); In de eerste sessies zullen delen van de screening plaats gaan vinden. Bij de screening kijk ik o.a. naar de oogsamenwerking, het functioneren van het lichaam en/of er nog primaire reflexen actief zijn. Tijdens de sessies kijken we hoe de oefeningen gaan en wat je kind nog te leren heeft.

Aangezien het lichaam de tijd nodig heeft om de (nieuwe) bewegingen eigen te maken, plannen we de vervolgsessies om de 2-3 weken in.

Zowel op de praktijk (met mij) als thuis (met jou) gaat je kind aan de slag met de oefeningen. Dit zullen leuke speelse oefeningen zijn. De sleutel tot succes is de inzet, die ook thuis geleverd wordt om aan de slag te gaan met de oefeningen.

 • Aan het einde van het traject hebben we een evaluatie moment om te kijken waar we nu staan en of er nog meer oefening nodig is. 
 • Gebruik maken van oefenmateriaal.

Aan het einde van het traject ga je naar huis met……

…….het vertrouwen dat jullie de juiste stappen hebben gezet, waardoor je ’s nachts niet meer wakker ligt.

……een kind dat na schooltijd vrolijk naar huis komt en gezellig met jou iets gaat drinken in plaats van dat je wacht totdat de bom ontploft.

……een kind dat succeservaringen heeft opgedaan en daardoor vertrouwen heeft ontwikkeld. Hierdoor merkt dat zij stapje voor stapje vooruitkomt met lezen e/o rekenen.

…… een kind die niet meer hoeft na te denken hoe ze haar lichaam kan laten stoppen met wiebelen, maar dat dat lukt zonder erbij na te denken.

…….een kind die meer ontspannen is en waar je geen dagelijkse strijd meer mee hebt om te oefenen. Hierdoor blijft er tijd over voor leuke dingen.

 


Stop met twijfelen. Je hebt genoeg gezien en gelezen. Kies voor je kind       

Het wordt tijd voor een eerste afspraak… Ik zie jullie graag.

Jouw investering bedraagt 475 euro.


Stop met twijfelen. Je hebt genoeg gezien en gelezen. Kies voor je kind       

Het wordt tijd voor een eerste afspraak… Ik zie jullie graag.

Wat u nog wilt weten:

 • Kindercoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Stop met twijfelen. Je hebt genoeg gezien en gelezen. Kies voor je kind       

Het wordt tijd voor een eerste afspraak… Ik zie jullie graag.