Spray voor leesproblemen

“Mama, waarom moet ik zo’n stomme prik?

Ik vind het helemaal niet leuk’, zegt het jonge meisje voor me. Ze heeft net haar griepprik gekregen en houdt de hand van haar moeder stevig vast. 

Terwijl ik mijn mouw oprol voor mijn prik, hoor ik het antwoord van haar moeder: “Stel je voor dat je lichaam een prachtige tuin is, vol met bloemen, bomen en dieren. Maar soms komen er beestjes langs die de bloemen proberen te beschadigen. De griep is zo’n beestje. 

De griepprik is als een speciale spray die de bloemen en bomen beschermt.

Als je de griepprik krijgt, wordt je tuin extra sterk en kunnen de slechte beestjes niet zomaar alles kapot maken. Zo blijft je tuin gezond en mooi, en blijf jij je goed voelen!”

 

Tijdens de uitleg van de moeder heb ik ondertussen ook mijn griepprik te pakken en ik denk aan het kind dat ik straks in mijn praktijk ontvang. Een meisje van dezelfde leeftijd als het kind bij de dokter, dat al het hele schooljaar worstelt met lezen. Moeder en dochter zijn er helemaal klaar mee, met al die extra huiswerkopdrachtjes! Het lezen lukt gewoon niet…

 

Wat zou het voor veel kinderen toch fijn zijn als er een soort schoolspray zou zijn die ervoor zorgt dat je klaar bent om te starten in groep 3 of 4! 

 

Zo’n spray, of een leesklaarprik of zo, is nog niet uitgevonden. 

Maar dat hoeft ook niet! 

 

Er is een ander tovermiddel waarmee we ervoor kunnen zorgen dat je kind wél klaar is om te leren lezen. Dat is het tovermiddel waar ik straks mee aan de slag ga met het meisje in mijn praktijk: het integreren van primaire reflexen. 

 

Want veel kinderen zijn nog niet toe aan lezen, omdat ze nog fysieke reflexen uit hun babytijd hebben overgehouden. Zelfs bij volwassenen spelen zulke reflexen vaak nog een rol, en niet alleen bij lezen. Heel gewoon dus, maar wel heel lastig als je iets moet leren waarbij die reflexen je in de weg zitten. Gelukkig zijn er bewegingsoefeningen waarmee je ze alsnog kunt integreren. En dan ben je ineens wél klaar om die rare lettertekens te leren lezen! 

 

Terwijl ik naar huis fiets, grinnik ik in mezelf: ik heb niet alleen een griepprik gehaald, ik bén dus zelf een soort griepprik. Of een speciale spray. 

 

Gelukkig maar, voor het meisje met wie ik straks mijn beweegspelletjes ga doen. Nog een paar sessies, en haar ‘tuintje’ ligt er weer mooi beschermd bij en ze kan weer verder groeien. 

Heeft jouw kind ook zo’n wonderprik of -spray nodig? Bel of mail me even, dan bespreken we of ik ook jullie kan helpen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.